sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Kevät partyt

Kevät on juhlien aikaa!

Huhtikuun aikana on saanut myös toteuttaa itseään keittiön puolella.

Kreikkalainen kasvisvoileipäkakku Kinuskikissan ohjeiden mukaan ja koristukset sitten tulikin omasta päästä. Ja tälläinen siitä tuli.



Huhtikuussa vietetään myös pienen pojan syntymäpäivä juhlia. Päivänsankari ei vielä osannut itse sanoa minkälaisen kakun haluaisi, mutta onneksi äiti tietää mikä on mieleen :) 2-vuotiaalle Angry bird kakku. Täytteinä ihana lakritsi- sekä mansikkatäyte. Nekin ohjeet tunnetusti katsoin kinuskikissan sivuilta.


Tälläkertaa halusin saada voileipäkakkuun muotoa, vihdoin pääsi kuivakakku vuokakin käyttöö. Makuna tuttuakin tutumpi kinkku.


torstai 24. huhtikuuta 2014

The Sun



Rakastan kesää, aurinkoa ja lämpöisiä kelejä ja mikäs on sen mukavempaa kun ommella kesämekkoja :)

Toki Suomen kesään riittäisi vähän pienempikin mekko kokoelma.

Tässä The Sun kankaasta kaksi erilaista mekkosta.




Kangastahan yhä löytyy Emeliltä, jos jonkun muunkin on pakko saada :)

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Rikkinäinen puhelin

Pääsiäisen alla ruokakaupat pullistelivat asiakkaista. Minä sen sijaan huolehdin, että kaikki tarvittavat kankaat oli hyppysissä ompeluryhmän perjantai illan SaVaWay haasteeseen.

Tällä kertaa aiheena oli Rikkinäinen puhelin, erinäisistä video klipeistä saimme aiheita, ja mieluusti mahdollisimman moni aihe olisi käytettävä ompeluksessa. No siitähän lähdetään, että kaikki sanat löytyy :)

Tässä sanat: Sankarillinen, pinkki, kuuma, lennokas, pyöreä. sporttinen, kasvava, viehkeä ja muhkurainen

Kaikki oli valmiina illan haastetta varten ja ajatus siitä mitä ompelisin myöskin. En päässyt paljon alkua pisemmälle, kun pitkäperjantai muuttui todella pitkäksi, saimme ikäviä suru uutisia.

Onneksi oli pitkät vapaat ja mekko toimi terapia ompeluksena. Mekko muistuttaa siitä illasta, joten sitä ei voinut jättää keskeneräisenä pyörimään kangas palojen sekan.

Siitähän tuli Sankarillinen tuotos:

* Pinkkiä löytyy
* Kuumille keleille
* Pyöreää löytyy kuosista

 * Mekon hihat ovat lennokkaat
* Muhkuraiset ompeleet


* Trikoomekossa voisi vaikka lenkkeillä, vaikka terassilta toiselle :)
* suunnitelmat muuttui ja kasvoi
* Kaikekseltaan viehkeä kolttu

Musta trikoo lähti matkaan www.kestovaippakauppa.com ja yksivärinen pinkki sekä pallokuosi www.emelidesign.fi



keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Auringon paistetta

Fabriinalta löysin kivannäköisen raitakankaan. Tilasin, vaikkakin viskoositrikoosta on jäänyt kuvitelma, että se on miltein uimapukukankaan oloista. Kuvitelma oli aivan väärä, kangas on ohutta ja ihanan pehmeää, juurikin täydellistä kesämekkoon.

Kun katsoo ulos näkyy sininen taivas ja kaunis auringon paiste, se saa jotain ihmeellistä aikaan. Ihmeellisen halun ommella vain mekkoja.

Kaavana käytin helmikuun Burdasta löytynyttä mallia numero 124. Kaava ei tietysti sellaisenaan ollut kaiketi paras tämänlaiselle kankaalle, mutta muokkaamalla siitä tuli hyvä :)  Piirsin normaalia pienemmän koon ja tuttuun tapaan ilman samavaroja.
Mekko kun alkoi oleen miltein valmis, sovitin sitä ja se näytti aivan yöpaidalta. Lisäsin mustat tehosteet, ja yöpaita fiilis alkoi kadota. Päätin tehdä helman sivurypytyksen nauhakujalla, mustilla nauhoilla sain hivenen lisää tehostetta. Muuten rypytyksissä käytin framilonia.

Burdaa ei nyt löydy, jotta voisin kertoa millä nuo rypytykset ohjeistettiin tekemään. Itse kun en kerennyt ohjetta lukemaan :)



Uskokaa, vaikka keli näyttä ihanalta niin se ei todellakaan ole tarkoitettu vielä kesämekolle!



keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Kuin tilauksesta

Nyt kun sain harmaan kevät takkini valmiiksi, olen paininut kenkä ongelman kanssa. Inhoan näitä välikausia, kun ei oikeen voi kävellä talvikengillä, mutta ei voi vielä kaivaa sandaalejakaan esiin. Siis mitä näillä keleillä laitetaan jalkaan?

Sain kuvattavaksi nämä ihanuutdet!


Näillä pysyisi varpaatkin lämpöisenä aamun pakkasissa ja ei haittaa, vaikka olisi vähän vetisemmätkin kelit. Huopaset ovat jalkaan aivan ihanat, koska näissä on muotoileva joustopohjallinen.




Ihanat huopakukkaset koristeena.


Näitä ihanuuksia löytyy osoitteesta: http://www.alhonhuopatehdas.fi/

Täytyhän ne testata uuden takin kanssa, ja nämähän toimisi :)