Raparperin varsista tuli perinteisesti kiisseliä ja päätimpä myös kokeilla raparperi curdin tekoa. Se on jotain niin taivaallista, että tätä varten kaikki raparperit säilötään :)
Raparperi Curd:
600g raparperiä
4 rkl vettä
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
6 kananmunan keltuaista
60g voita
Laita pilkotut raparperit, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä raparperit pehmeiksi ja tämän jälkeen soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
Lisää jäähtyneeseen seokseen munan keltuaiset reippaasti vatkaten. Lämmitä seosta kokoajansekoittaen, kunnes se saostuu. Lisää kylmä voi kuutioina sekaan ja sekoita kunnes se sulaa.
Ensikerralla kokeilen vähentää veden määrää tai jopa jättää pois, haluisin ehkä pikkusen tanakampaa Curdia :) Mutta se mikä on varmaa, että tätä tehdään lisää!
Curdit keitetty😋! On todella hyvää! Vettä laitoin 3rkl. Ja keitin ' kokoon'. Kauankohan säilyy purkissa? Jos enemmän keittää niin sitten merkitystä😉.
VastaaPoistaJostain luin tuosta säilyvyydestä, että jääkaapissa 2vk. Löysin vielä jonkun reseptin jossa oli hivenen lisätty maissijauhoa jos haluis tuhdimpaa.
VastaaPoistaTuli tarpeeksi tuhtia😊. Kun malttoi keittää.
VastaaPoistaPakastuskelpoista?
VastaaPoistaNo siihen en ole vielä löytänyt vastausta, kerron jos saan selville.
VastaaPoista