perjantai 5. elokuuta 2016

Kokedama kokeilu

Pitkään olen pinterestissä katsellut ihania Kokedama sammalpalloja. Viimein on ollut aikaa kokeilla tätä. Kokedama pallojen tekemiseen löytyi monen monta ohjetta ja tein omani seuraavanlailla. 

Operaatioon  tarvitaan: kukka, multaa, kissanhiekkaa, sammalta ja narua. 

Tässä olen sekoittanut multaa ja kissan hiekkaa sekä lisännyt hiukkasen vettä.  Kissanhiekoista mulla ei ole mitään käsitystä,  mut tämä mun käyttämä on semmoista kirkasta raetta.

Kukkia valkatessa koitin ottaa semmoisia kasveja,  jotka ei ihan pienestä kuivasta kaudesta hätkähdä :)


 Sammaleen koitin saada matkaan mahdollisimman isona mattona.  Muistathan ettei sammalta saa kerätä metsästä ilman maanomistajan lupaa.


Kukan multapaakun ympärille laitoin lisää multa/kissanhiekka seosta.  Tämän jälkeen kieritin ympärille Sammaleen.  Sammaleen ympärille kiedoin narun useamman kierroksen.  Toiset ovat käyttäneet sitomiseen ohutta rautalankaa, mutta päätin pysyä ihan 'luomulinjalla'  :)  ja mikäli kokedama ei viihdy mun hoidossa on ne helppo viskata kompostiin kun ei rautalankaa ole käytetty. 


Kevät talvella tein kierrätyslasista muutaman tämmöisen koriste astian. Ja näille kokedamoillehan ne on juurikin tehty.


Kaverille tein syksyksi ulkokukka kokedama. Ja näihin laitoin ripustus narut.


Omaan olohuoneeseen pääsyä odottaa nämä muorinkukat ja juorut.


Kokedaman kastelun voi toteuttaa sumuttamalla tai kastaa pallo veteen. Ehkä parhaiten toimii ulkona juurikin kastelun kannalta.  Minäpä kokeilen kuinka saan kokedamat hoidettua ihan sisätiloissa. 

Kokeilin pikaisesti väsätä myös pihlajasta pienen pöytäkoristeen. Ihanan syksyisnen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti