sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Suomen kesä

Suomen kesässä on paljon hyviäkin puolia, etenkin kun päättää ottaa blogikuvia illalla kymmenen jälkeen.
Miltein jopa liiankin valoisaa :)



Viime aikoina olen pakosta joutunut siivoamaan ja olenkin ollut hommassa todella tehokas. Muunnellut hyvät paita/tunika/mekkokaavani olen onnistunut siivoamaan niin varmaan talteen, että en ole niitä vielä löytänyt. Joten päätin aloittaa kaiken alusta uudelleen. Kangas varastoja siistiessä tuli vastaan tämä Sig Sag velour. Tämä kangas piti välttämättä saada ja niin se on laatikon pohjalla pölyttynyt jo tovin. Tämä sai toimia koekankaana. Kaavana Jokatyypin kaavakirjasta raglanhihainen paita. Ylä osa kokoa S, vyötärö XXS ja alaosa taasen S. Pituutta paidalla on XL verran. Tähän paitaan tein hihat vähän reilumman pituiset, halusin että hihat on mutturalla. Yksi kaava on taasen piirretty ja varmasti ihan oikean kokoinen jos ommellaan vaikka trikoosta, joka venyy reilummin. Tämä velour ei kuitenkaan niin veny ja on hivenen nafti. Joten ensikerralla vähemmän venyviin kankaisiin täytyy vähän lisätä saumavaroja.



Kaulus on mallia iso. Ihan ekaa kertaa myös päätin laittaa kaulukseen nyörin ja sirkat. Onneksi ompelevia ystäviä on löytynyt ja apu sirkkojen kiinnitykseen tuli kuin apteekin tiskiltä! Kiitos Hanna!



Velour onkin juuri näille keleille sopiva materiaali, +13 astetta on mielestä huonoo huumoria, etenkin jos puhutaan kesästä! Suomen kesä on siis kyhyt ja vähä luminen :)


2 kommenttia:

  1. Kivan puseron olet tehnyt! Kyllä se ilma vielä lämpenee (minun kiusaksi :D ).

    VastaaPoista
  2. Kiitos! No varmaan jo saa sunkin mielestä vähän lämmetä, lumisateet juhannuksen alla on jo vähän liikaa :)

    VastaaPoista