keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Meijän kammari

Joulu koitti meillekkin ja päästiin muuttaan taloon! Siis elo pikkuruisessa pihasaunassa on ohi ja samalla pääsemme vihdoin lämmittämään saunaa! Näin kirjoittelin joulun aikaan.

Kolme kuukautta asustelimme pihasaunan pikkuisessa pukuhuoneessa. Ja jottei liikaa mukavuuksia olisi ollut, niin vessa löytyi siitä remontoitavasta talosta, kylmästä talosta kaiken sotkun keskeltä :) Sauna toimi vaatekaappina ja suihkutilasta löytyi yhtäsuntoista, mutta joka aina tarvittaessa raivattiin pesytymistilaksi.

Makuuhuoneen valmistuminen tuollon jouluna tarkoitti sitä, että pinnat olivat valmiit ja sänky kasattu.

Tämä meidän makuuhuone oli aijemmin mummon makuuhuone ja tältä siellä näytti ennen kuin purkaminen alkoi. Ja tokihan ennen purkua, oli se myös tyhjennettävä :)Talon ulkoseinät on tarkoitus lisäeristää. Seinissä on pinkopahvit jokapuolella ja pahvien päällä monenmoista erilaista tapettikerrosta. Nähtävillä oli tapettikuosien historiaa. Pinkopahvien alta löytyi hirsiseinää ja toki niistäkin löytyy kirjoituksia ja merkintöjä.


Makuuhuoneessa koitimme säästellä muovimaton alta löytynyttä puulattiaa. Olisi ollut tarkoitus jättää puulattia huoneeseen lattiaksi, mutta purkuhommissa huomasimme, että patterista oli jossain vaiheessa valunut vettä. Myös lattian alla olevat eristeet tuntuivat patterin kohdalta kosteilta.Polygonin miehet kävivät mittaamassa kosteuksia ja niinhän kävi, että kosteus oli levinnyt myös toisen huoneen puolelle. Molempien huoneiden lattiaeristeet täytyi poistaa. Homma olisi käsipelissä ollut niin hurja, että päätimme tilata imuauton paikalle. Imuautollakaan ei paksut kanervakasat kovin helposti lähteneet, mutta päivän päätteksi molempien huoneiden lattian pohjat näkyivät. Tämän jälkeen alkoikin huoneiden kuivatus.


Suunnitelmat muuttuivat täysin lattioiden suhteen, kun niitä revimme irti. Kuivatuksen jälkeen lattioihin eristeeksi laitettiin puhallusvilla.

Pitkä tovi selviteltiin mitenkä lattialämmitys olisi järkevin ratkaista, Päädyimme lämmön luovutus levyihin ja levyjen päälle lattiagyprocit. Lattiamateriaaliksi valitsimme vinyylilankun. Puolen vuoden kokemuksella, en muuta enään valitsisikaan!

Makuuhuoneemme perällä oli pienen pieni komero, joka sai purkutuomion. Komeron sisällä kulkikin vintin huoneeseen lämmitys putket, jotka nekin siirrettiin kulkemaan seinä koolauksen sisällä. 


Kaikki seinät levytettiin uusiksi. Tämän jälkeen saikin tasoitella ja pohjamaalata seinät. Seinät viimeistelin tapetoimalla.


Huoneessa on yhdellä seinällä muuri, jonka maalasin, sekoittamalla oma tekemää tunto maalia.


Makuuhuoneessa lattialistat ovat samat vanhat listat, jotka siellä on ollutkin. Purkuvaiheessa otin ne talteen ja maalasin.

Viimen puolivuotta on mennyt kuin yhdessä sujauksessa. Ja mitä on saatu aikaan? Paljonkin! Itse olen saanut hyvää kokemusta remontin teosta, keittiön valmistuminen näyttää lupaavalta, toisen vesivahingon korjaus on aloitettu, hävitetty yksi kappale sormia ja kaiken kukkuraksi valmistuin toukokuussa Sisustajaksi.

 Puolen vuoden aikana myös makuuhuone on saanut niin sanotun viimeisen silauksen ja nyt se näyttää tältä.


Makuuhuoneen kattovalaisin ja sängyn molemmin puolin olevat seinävalaisimet tuunasin talosta löytyneistä vanhoista valaisimista.

Kattovalaisin oli hyvin samannäköinen kuin seinävalaisimet, paitsi runko oli tummaa puuta. 


Vanhat komeron ovet toimivat sisustuselementteinä ja samalla yöpöytinä. Suuremmat sängynvieressä säilytettävät tavarat menevät hienosti sänkyyn kuuluvien aluslaatikoiden sisään, näin jää kaikki rasvapurkit sun muut piiloon. 


Sängyn päälle ompelin muutamat sisustustyynyt ja osa myös suoraan Ikean valikoimasta. Päiväpeiton kangas jäi matkaan mukaan Tallinan reissulta. Pitkään mietin minkälainen siitä tulisi ja niinhän kävi, että illan pimeinä tunteina kangas pilkottiin pieniksi paloiksi ja ommeltiin kasaan :) Tilkkutyö, jossa tilkut on mukavan isot ja kaikki ommellut saumat jäivät näkyviin. Maalaistalon tyyliin sopiva, muttei yltiöromanttinen.
Ikkunassa olevien verhojen pellavakangas on sukellettu Eurokankaan laareista. Verhot on aivan tavalliset suoratverhot. Yläreunaan ompelin rypytysnauhat, sivuihin ja alareunaan ompelin rullapäärmeen. Tällä hetkellä verhot on heitetty tangon ylitse ja pää solmittu löysään solmuun.


Muurin viimeistelin Kalklitir kalkkimaalilla ja talosta löytyneen lipaston maalasin uudelleen.Vanhan peilin kultaiset koristeet ja kerman valkoinen sävy sai väistyä tieltä. Maalasin peilin valkoisella maalilla ja koristeet maalasin kalkkimaalilla. Vintiltä löysin iki-ihanan vanhan arkun.
Matka-arkun historiasta olenkin jo kuullut tarinaa. Hivenenhän eroaa tämän päivän matkalaukuista, mutta on tässäkin mallissa pyörät alla :)


Remontti jatkuu.. Mikäs se on tehdessä ja odotellessa millon se kesä oikeen tulee!


5 kommenttia:

 1. Vau, ihania juttuja on blogisi täynnä. Vierähti tovi jos toinenkin kaikkia tekemisäsi juttuja ihastellessa :)

  VastaaPoista
 2. Ihan mielettömän hieno idea tuo "ovi-yöpöytä-valaisin" systeemi!! MINÄ TAHDON MYÖS!!

  VastaaPoista
 3. Tyylikäs huone ja kivoja ideoita! Mieleen jäi nuo yöpöydät ja kiva verhoratkaisu.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Kaikelle nurkissa pyöriville tavaroille koitan keksiä uusiokäyttöä ja verhojen ripustamiswssa tuli oike tie onneen. Onneksi kaikki silti natsaa toisiinsa 😀

  VastaaPoista