maanantai 8. kesäkuuta 2015

Pienten poikien makuuhuone

Ihan kauhistuttaa katsella näitä "ennen"- kuvia, mutta toisaalta tajuaa muutoksen suuruuden. Tämä makuuhuone oli aijemmin jaettu kahteen osaa. Isot kaapit muodostivat väliseinän ja väliin jäin pieni vaatehuone. Seinistä revittiin pinkopahvit pois ja saimme niiden alta esiin myös vanhan parioven, joka on tulevan olohuoneen puolelle. Toki myös yksi vanhoista oviaukoista suljettiin.Osa kaapistoista poistettiin ja jäljelle jäävät maalattiin uudelleen. 
Näistä saadaan vielä oivat vaatekaapit pojille.Vanhaa hirsiseinää tuli pinkopahvien alta esiin ja halusin jättää sitä hiukkasen näkyviin. Huoneesta kun oli tulossa pienten poikien makuuhuone, halusin siistiä seinän mahdollisimman hyväksi. Rapsuttelin vanhat kuivat ja rapisevat eristeet pois, sillä jos minä en tee sitä, niin pojat varmasti tulisivat sen tekemään. Hirsien koloihin laitoin tilalle pellava nauhaa. Putsaamisen ja hiomisen jälkeen käsittelin seinän sävytetyllä saunasuojalla. 
Muut seinät levytettiin ja tapetoitiin. Vanha katto säilyi niin siistinä, että päätimme vain maalata sen uudestaan.

Mikä mukavinta, että huoneen remontti on toteutettu itse ja koulussa on samaan aikaan päässyt askarteleen lamppuja ja ompeleen sisustustekstiilejä. Tältä huone siis näyttää nyt.


Ikkunan eteen tuli pojille Ikean Micke työpöytä, jossa mahtuu molemmat yhtäaikaa askarteleen tai piirtämään. Pallo verhot olin joskus aijenmmin ostanut Ikeasta ja nehän tähän pallojen valtakuntaan käy, vaikka jo itseäni pyöreiden muotojen määrä alkoi hirvittään :)


Isännän harrastus toimintana valmistui pojille kerrossänky. Sänky tosin oli suunniteltu vanhaa kotiimme ja niiden mittojen mukaan. No, mutta istuuhan se tännekkin hyvin. Päiväpeittoina toimii talosta löytyneet villa viltit.


 Alla olevassa kuvassa näkyy vanhat kaapit, jotka vain maalasin. Kaapistot päädyttiin laittaan näin huoneen reunoille ja väliin sopi mukavasti vanha Malm lipasto. Lipaston yläpuolelle seinään haluan vielä jotain, mutta se mitä se on, en vielä tiedä. Kun se ei ole vielä tullut vastaa. 


2 kommenttia:

  1. On mielettömän kaunis muutos! Ihan uskomaton. Ei todellakaan voisi samaksi tilaksi kuvitella! Meillä on muuten tismalleen samat verhot olohuoneessa... mutta sitten minun silmät osui VALAISIMEEN! Sinun tekemäsi? Onko se tehty vanhaan kattokruunuun? Minulla nimittäin valmistui juuri kierrätysmateriaalista aikas samanlainen yksilö! Käyppäs vilkaisemassa :) http://thelittlevillagewife.blogspot.fi/2015/06/1020-helmea-myohemmin-1020-beads-later.html

    ps. Jään katselemaan lisää oivalluksia ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kyllä valaisin on mun tekemä, kirpparilta löysin rungon 3e:lla. blogista löytyy lisää lampun vaiheista :) Täytyypä käydä katsomassa sun blogia :)

    VastaaPoista