torstai 11. joulukuuta 2014

Tuntomaalia ihan itse

Tulevassa makuuhuoneessa ja pukeutumishuoneessa on pätkän matkaa muuria.  Muuri on karmivan näköinen, siinä on koloja ja kaiken maailman vanhoja reikiä jotka on muurattu umpeen ja kaikki tietysti näkyy. Lisäksi väri on aivan hirmuinen. Mietin millä voisi pinnan saada epätasaisen tasaiseksi. 


Värilaastia suositeltiin, mutta sitä ei ollut meidän rautakaupoissa. Kaupasta sen sijaan suositeltiin tuntomaaleja. Tuntomaali maksaisi 9 litran pönttö reilu 100e, ja en saisi edes tuolla määrällä  kaikkia maalattua. 

Mitenköhän saisin epätasaisuutta ja rouheutta halvemmalla?

Tuumasta toiseen, matkaan lähti pussi hiekkapuhallushiekkaa.

Tässä seiniin tarkoitettua pohjamaalia,

Sitten hyppysellinen tai pari hiekkaa ja sekoitus.


Paksun pensselin kanssa hieroin maalia seinään. Pinta näyttää todella hyvältä ja sain kaikki pienet epätasaisuudet piiloon. 


Seinän voisi jopa jättää tälläiseksikin,  mutta taidan haluta tämän pinnan päälle vielä kalkkimaalin.


Maalatessa hiekkamaalia seinään täytyy huomioida, et jos maalia on seinäpinnassa reilusti, lähtee se helposti valumaan ja sitä todella hankala korjata siistin näköiseksi. Siis nuukasti maalaten.



1 kommentti:

  1. Näin juttusi jo pari vuotta sitten ja talletin osoitteen, mutta koneenvaihto hävitti sen. Nyt tässä olisi eteisen maalaus tarpeen, ja aloin googlaamaan, ja ihme ja kumma, löysinkin taas tämän. Aion tehdä just samalla tavalla, tosin kokonainen seinä kyseessä. Hiekka ja maali hankittuna. Ehkä vähän experimentointia konsistenssin kanssa tarvitaan. Hyvä vihje, että valumia on vaikea korjata. Tuloksesta riippuu maalaanko päälle vielä pinnan. Loistava idea - kiitos julkaisusta!

    VastaaPoista