tiistai 9. kesäkuuta 2015

Raparperi kekkerit

Raparperi aika on parhaimmillaan ja tarkoitus on hyödyntää tämä ihana herkku mahdollisimman hyvin. Eilen pääsin aloittelemaan hommia. Ensimmäiseksi aloitin sementti hommilla, sillä raparperin lehdet ovat valtavan kokoisia, joten halusin kokeilla betonilaattojen tekoa. Niistähän tuli vallan kivoja, joten jatkoa odotellessa.

Raparperin varsista tuli perinteisesti kiisseliä ja päätimpä myös kokeilla raparperi curdin tekoa. Se on jotain niin taivaallista, että tätä varten kaikki raparperit säilötään :)


Raparperi Curd:

600g raparperiä
4 rkl vettä
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
6 kananmunan keltuaista
60g voita

Laita pilkotut raparperit, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä raparperit pehmeiksi ja tämän jälkeen soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
Lisää jäähtyneeseen seokseen munan keltuaiset reippaasti vatkaten. Lämmitä seosta kokoajansekoittaen, kunnes se saostuu. Lisää kylmä voi kuutioina sekaan ja sekoita kunnes se sulaa.

Ensikerralla kokeilen vähentää veden määrää tai jopa jättää pois, haluisin ehkä pikkusen tanakampaa Curdia :) Mutta se mikä on varmaa, että tätä tehdään lisää!



5 kommenttia:

  1. Curdit keitetty😋! On todella hyvää! Vettä laitoin 3rkl. Ja keitin ' kokoon'. Kauankohan säilyy purkissa? Jos enemmän keittää niin sitten merkitystä😉.

    VastaaPoista
  2. Jostain luin tuosta säilyvyydestä, että jääkaapissa 2vk. Löysin vielä jonkun reseptin jossa oli hivenen lisätty maissijauhoa jos haluis tuhdimpaa.

    VastaaPoista
  3. Tuli tarpeeksi tuhtia😊. Kun malttoi keittää.

    VastaaPoista
  4. No siihen en ole vielä löytänyt vastausta, kerron jos saan selville.

    VastaaPoista