sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Pitsiä

Näistä kengistä se ajatus sitten lähti!

Juurikin täydelliset kengät kaverien häihin, näin ajattelin kun pongasin paikkakunnan nettikirpparilla nämä kengät. Häitä edeltävänä iltana tai siis yönä, levittelin kangas varastojani ja päivällä aijemmin ostamaani pitsiä pitkin lattioita. Hetken silmiteltyä, päädyin ihanaan harmaaseen trikooseen.
Pitkään olen marinoinut tätä ihanaa Eurokankaan trikoota ja nyt siitä sitten ommella surautin mekon. Ongelmanahan oli se, että kaapissani ei ollut yhtään juhlamekkoa, joka olisi sopinut näiden kenkien kanssa.Mekolle ei ole kaavaa tai oli sen verran kankaan päällä raglanhihaisen paidan kaavaa, että osasin oikean kokoisen leikellä. Leikkelin vielä niin, että kainalojen yläpuolelle jäi kangasta ilman leikkauksia. Ompelin mekkoa vähän kasaan ja sitten aloin sommitella pitsia ja pääntien muotoa. Onneksi illan virkuissa ystävissäni on myös ompelijoita ja muuten ihmisiä joiden makuun voi luottaa. Muutama kuva parista pääntien + pitsiviritys vaihtoehdosta ja raadin kanssa päädyimme vinoon versioon :)


 Matkalla kirkkoon ompelin ranteen ympärille samaisesta pitsistä kauniin rannekorun.


Kangas oli juurikin sopivan ohkoista ihaniin kesäisiin hääjuhliin ja olihan tässä omatekemässä mekossa myös ajateltu päivän säätiedotusta joka lupasi hellettä.


10 kommenttia:

 1. tosi vau! upea kangas ja näytät kauniilta.

  VastaaPoista
 2. Huisin kaunis mekko ja sopii sinulle hurjan kauniisti.

  VastaaPoista
 3. Tosi upea aikuisen naisen mekko - niin tyylikäs!

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis mekko ja sopii sulle mahtavasti!

  VastaaPoista
 5. Wau! Kyllä tuolla kelpaa häihin mennä.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana mekko ja tuo kangas on mielettömän ihana. Ilman pitsejä mekko olisi arkinen, mutta pitsit tekevät siitä täydellisen juhlaan! Mekko istuu lisäksi sinulle todella hyvin.

  VastaaPoista
 7. Mielettömän upea! Kaunis kangas pitseineen ja malli imartelee siuta hienosti <3

  VastaaPoista
 8. Kaunis asu! Pitsi rannekoruna käy hyvin kokonaisuuteen.

  VastaaPoista
 9. Kiitokset ihanista kommenteista! Jotenkin tästä mekosta jäi itsellekkin todella hyvä fiilis! Se että mekko valmistui nopeasti ilman suurempia säätämisiä ja lopputulos vieläpä todella mieleinen. Tämän kaiken remontti hössötyksen keskellä ompelu taitaa silti olla jonkinlaista terapiaa :) Kannatti marinoida tätä kangasta, toki vähän harmittaa että sitä ei ollut kuin metrin pätkä :)

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista