keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Talo pellon laidalla

Seuraavat muutamat kuukaudet tietävät ahkeraa remontin tekoa, ennen kuin koittaa muutto. Yritämme saada mahdollisimman paljon valmiiksi, jottemme joutuisi asumaan aivan remontin keskellä. Pääsette seuraamaan remontin kulkua hiukan helpommin kuin minä :)

Ennen remonttiin ryhtymistä on ollut talon pohjapiirustuksen piirtämistä ja suunnittelua. Millainen meidän tuleva koti tulisi olemaan? Hiukan mietitytti, että osaako tätä taloa katsoa ja suunnitella tarpeeksi radikaalisti? Halusin vielä apuja ja varmistusta talon pohjan suunnitteluun, työharjoittelustani tutuksi tulleelta Sisustussuunnittelija Marika Kurjelta. Marikan käynti varmisti sen, että tuleva huonejärjestys olisi varmasti oikeanlainen. Marikan käynnin jälkeen on ilo aloittaa remontti. Saimme varmistuksen ja todella hyvän idean keittiöön ja pääsisäänkäyntiin, niistä sitten myöhemmin.

Lähtökohtana on mieheni kotitalo, vanha maalaistalo, jonka historia alkaa 1800-luvun puolelta. Talo on aikoinaan yhdistetty kahdesta erillisestä talosta. Talo on tällä hetkellä kahden perheen talo, josta remontoidaan koti meidän perheelle. 

Taloa on remontoitu ulkopuolelta viime vuosina. On tullut uutta väriä pintaan, uudet ikkuna, katto ja kattolyhdyt. Sisäpuolen remontit pääsääntöisesti sijoituu 50- ja 70-luvulle.


Remontti aloitettiin makuuhuoneesta, tällainen oli näkymä ennen remontin alkua. Näin kuvassa näyttää todella hyvältä. Totuus on jotain muuta, katon maalattu pinkopahvi on halkeillut, niinkuin lattian muovimattokin. Tapetit sen sijaan oli suht koht hyvät, siihen nähden, että edellisestä remontista on kulunut iäisyys.


 Pinnan alta löytyy monen laista tapetti kuosia vuosien takaa.Remonttia ennen oli talo myös tyhjennettävä. Josko loppu viikosta hellittäisi hetkeksi ja pitäisi pihakirppistä.


2 kommenttia: